Zakaj v Atren Invest prisegamo na opečnate strehe?

Streha, pokrita s korcem, je zagotovo naša preferenca; je del tradicije Obalno-kraške regije. Je tradicionalni element gradnje na našem območju vse od Rimljanov naprej. Če imamo v mislih eno od debat z našimi naročniki, ko smo ugotavljali, ali je grajena hiša res tako naravna kot montažna, je zagotovo tudi ena od bolj naravnih kritin.

Opečnata kritina ima na Primorskem večstoletno tradicijo. Kritina, ki sliši na ime korec, s formatom in krivuljo zagotavlja preizkušeno in dokazano odlično odpornost na točo in burjo. Pri iskanju pravega razmerja med kakovostjo in ceno, se v Atren Invest odločamo za preverjeno kakovost, ki jo z opečnato kritino zagotavljajo Goriške opekarne. Tako kot s preverjenimi in zanesljivimi izvajalci zagotavljamo izvedbo del v dogovorjenem roku, nam z zanesljivimi in preverjenimi dobavitelji, kot so Goriške opekarne, uspeva zagotavljati kakovost in pravočasnost izvedenih del v dogovorjenem cenovnem okvirju ter enovito garancijo na zgrajeni objekt.

Ob tem ima korec še eno, pomembno prednost: lokalna proizvodnja zagotavlja hitro  dobavljivost in nizke stroške prevoza. Ker so Goriške opekarne razvile celoten »sistem streha« in zagotavljajo vse elemente, potrebne za izvedbo najzahtevnejših funkcionalnih in estetskih detajlov na enem mestu, tudi nam, izvajalcem, prihranijo čas za izvedbo del.

In če se za hip vrnemo k težnji po izbiri naravnih materialov; prepričani smo, da je prav korec odlična trajnostno naravnana izbira. Argumente za trditev lahko strnemo v 4 razloge:

  • sodobna tehnologija in izbrana surovina korec uvrščata med vrhunske kritine, za katerega so Goriške opekarne prejele EPD certifikat, ki zagotavlja trajnostno uporabo naravnih virov pri proizvodnji korca in usmerjenost k zmanjševanju škodljivih vplivov na okolje;
  • naraven material korca omogoča zbiranje in uporabo deževnice, hkrati pa ne obremenjuje okolja;
  • celoten »sistem streha omogoča zračenje pod streho, krito s korci, zato je bivanje na podstrešju prijetnejše;
  • z odločitvijo za korec izberete tudi 33-letno garancijo.

»V Mali vasi so majhne hiše in v vsaki hiši so otroci. V pisanih srajčkah so in obuti v rdeče in modre copatke. Vse hiše v vasi so bele, vse strehe na hišah so rdeče, vsa okna imajo zelene naoknice, dvorišča so pometena in cesta je gladka.« (vir) Prepoznate zapis? Kdo ve, morda je tudi Muca Copatarica živela v hišici na Primorskem, pokriti s korcem. 😊

Za vašo streho lahko poskrbimo mi, copate pa boste pospravljali sami. 😊

Če imate kakšno dodatno vprašanje, ne odlašajte. Zastavite nam ga na e-naslovu info@atren.eu ali nas pokličite na tel. številko 070 846 087. Se beremo!