Ali gradnja hiše res traja celo večnost?

Kdaj ste zadnjič slišali nerganje prijateljev, znancev ali sorodnikov, da se gradnja hiše nikamor ne premakne, ker mojstri zamujajo? Ali pa kakšno sosedo, ki je goreče odsvetovala gradnjo, ker da od temeljne plošče do vselitve traja vsaj 5 let? Potem pa še dodajo, da nikoli ni končana … In zagotovo poznate tudi koga, ki se je za montažno hišo odločil prav zaradi naštetih pomislekov.

STEREOTIP #1: Gradnja hiše traja celo večnost in nikoli ni zares končana!

Že v zapisu z naslovom Je gradnja hiše res življenjski stres in živčna vojna? smo zapisali, da smo se odločili rušiti stereotipe; ta naj bo prvi v vrsti.

Začnimo pri večnosti: če gradnja traja tako zelo dolgo, je po naših izkušnjah nekaj narobe ali z virom financiranja ali organizacijo dela ali obojim. Kot primer ponujamo novogradnjo v Kopru, kjer smo vsa načrtovana dela zaključili v 9 mesecih.

Ko/če so viri financiranja omejeni, moramo dejstvo, da z razpoložljivimi sredstvi ne bomo zaključili npr. ureditve okolice ali popolnoma opremili hiše, pač vzeti v zakup. Vsakdo potrebe pač prilagaja svojim zmožnostim.

Ko (in ne če) dela trajajo dlje od načrtovanih, zagotovo šepa organizacija dela. Ob potrditvi ponudbe za prav vsakega kupca izdelamo terminski in finančni načrt, kjer je zapisano, kdaj bomo kaj izvajali, naročnik pa s tem dobi jasno sliko, koliko posamezna faza gradnje stane. Izkušnje, ki jih imamo z vodenjem projektov, nam omogočajo natančno načrtovanje in upoštevanje tako dobavnih rokov materiala kot organizacijo dela, prav tako pa izjemno pomembno vlogo pri sledenju terminskem načrtu igrajo zanesljivi in zaupanja vredni dobavitelji in posamezni izvajalci. Lepega vremena ne znamo naročiti, čeprav bi si to želeli … Znamo pa načrtovati tako, da tudi če v posamezni gradbeni fazi prihaja do zamikov, dela še vedno lahko zaključimo v predvidenem roku.

Če bi se lotili peke tort, pri tem prvič zagotovo ne bi bili tako uspešni kot vaša najljubša slaščičarna. Enako velja pri gradnji hiše! Ste prepričani, da boste med svojim prvim (in pogosto edinim) gradbenim projektom lahko sami izpeljali organizacijo vseh mojstrov in dobave materiala na način, da bo hiša zgrajena v roku od 6 do 12 mesecev?

V Atren Invest izdelamo terminski plan in določimo pogodbeni rok, ki je garancija za pravočasno izvedbo.

Stereotip gradnje, ki traja celo večnost, lahko porušite skupaj z nami! Če imate še kakšno vprašanje, pa kar pogumno z miško kliknite TUKAJ in ga zapišite, lahko pa se dogovorimo za termin, da nam podrobneje predstavite svoj gradbeni izziv. 😉